Nederland wandelt voor Usher

Closed You can't donate or start fundraising anymore

Dit jaar vindt in de week voorafgaand aan de Global Usher Awareness Day de tweede editie van ‘Nederland wandelt voor Usher’ plaats. Loop in 1 of meer dagen vanuit een willekeurige plaats in Nederland naar de finish op zaterdag 16 september in Spoorwegmuseum in Utrecht. Het gezamenlijke doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar een behandeling van Ushersyndroom. Nieuw zijn dit jaar de speciale wandelroutes vanuit de vier windstreken op de finishdag.

Jij wandelt toch ook mee?

Stel een team van wandelaars samen en meld je aan via deze website: Meld team aan  Als teamcaptain maak je een online actie-pagina aan voor jouw wandelteam. Op deze actiepagina kun je je team voorstellen en kunnen sponsoren hun donaties doen. Per wandelaar is het minimaal op te halen bedrag 250 euro. Je bepaalt zelf hoeveel dagen je wilt lopen (1, 2, 3 of 4), hoeveel kilometer en welke route. Het Spoorwegmuseum in Utrecht is op zaterdagmiddag 16 september het gezamenlijke eindpunt. En…voor elke wandelaar is een speciaal t-shirt beschikbaar!

Vanuit de vier windstreken

Nieuw dit jaar zijn de speciale wandelroutes op de finishdag. Vanuit noord, zuid, west en oost kun je samen wandelen richting het Spoorwegmuseum in Utrecht. Deze wandelroutes zijn gemiddeld 20 tot 25 km. Je kunt deze wandelroutes downloaden en uitprinten, maar ook met GPS volgen. Je hebt de mogelijkheid één van deze wandelroutes te kiezen, maar uiteraard mag je ook je eigen route uitstippelen. Maar het is
natuurlijk geweldig om op zaterdag met meer lopers dezelfde route te lopen.

Groot succes

De eerste editie van ‘Nederland wandelt voor Usher’ was vorig jaar een groot succes. Samen werd er maar liefst 85.000 euro opgehaald. Ook dit jaar verzorgen Landman Assurantiën uit Alkmaar, Van Lunen Adviesgroep uit Boxmeer en Nh1816 Verzekeringen het hoofdsponsorschap van dit evenement.

Ik wandel mee!
Bekijk de 4 wandelroutes

Contact:
Website: Nederland wandelt voor Usher
Mail: wandelvoorusher@ushersyndroom.nl
Instagram: @nlwandeltvoorusher

 

Dit jaar organiseert de Contactgroep Ushersyndroom van de Oogvereniging in samenwerking met ‘Nederland wandelt voor Usher’ en Stichting Ushersyndroom op zaterdag 16 september een inspirerende dag tijdens Global Usher Awareness Day 2023. De locatie voor dit evenement is het Spoorwegmuseum in Utrecht, waar uiteraard ook de wandelaars van ‘Nederland wandelt voor Usher’ verwelkomd kunnen worden.

Deze dag, speciaal voor iedereen die met Ushersyndroom te maken heeft, zit vol leuke activiteiten. Zo is er onder andere een Silent Disco met rapper Rijst Erbij, fotografen voor ‘Maak het perfecte plaatje van jezelf’ en een Experience Tour. Ook zijn er interessante sprekers die hun verhaal komen vertellen. In de Expo vind je verschillende foodtrucks voor de inwendige mens. En uiteraard is er ook alle ruimte om elkaar te ontmoeten, bij te praten, te dansen en elkaar te inspireren. Zie het detailprogramma verderop.

Wat, waar en wanneer?
Wat: Global Usher Awareness Day
Wanneer: 16 September 2023 13:00 – 20:00 
Waar: De Expo in het Spoorwegmuseum te Utrecht
Voor wie: Voor iedereen die met Ushersyndroom te maken heeft. Voor jong en oud, partners en verdere familie.

Kaartjes kosten 30 euro (kinderen 15 euro). Ben je lid van de Oogvereniging? Dan betaal je slechts 20 euro. Hiervoor krijg je naast toegang tot het evenement en alle activiteiten ook nog eens vanaf 13.00 uur  toegang tot het Spoorwegmuseum.
Voor wandelaars van ‘Nederland wandelt voor Usher’ is de toegang gratis.

Jij bent toch ook van de partij?!

Ja! Ik kom ook!

Contact
Website: www.oogvereniging.nl/ushersyndroom
Mail: ushersyndroom@oogvereniging.nl 
Facebook: Contactgroep Ushersyndroom

Programma in detail

14.00 - 14.30 uur Welkom & kennismaking - We trappen af met een kopje koffie of thee met iets lekkers voor de gasten en openen deze dag met een welkomstwoord. 

14.30 - 15.00 uur Spreker Jessie Hendriks - Jessie Hendriks van het Expertise Centrum Radboud Nijmegen vertelt over haar onderzoek naar slaap- en vermoeidheidsproblematiek bij mensen met USH2a.

15.00 - 15.30 uur Video's: Sporten is gezond! Maar wat nou als je een VAB hebt? - Sporten is gezond! Maar wat nou als je een visuele én een auditieve beperking hebt? Deze week beleven deze informatie video's van Koningklijke Visio hun première week en deze worden bij ons ook vertoond. De hoofdrolspelers vertellen er meer over en ook hoe het programma meer mensen aan het sporten kan krijgen. Met Machteld Cossee en Joelle Engel

15.30 - 15.45 uur Pauze

15.45 - 16.15 uur Minicursus gebarentaal = Hoe leuk zou het zijn als je een lotgenoot kan begroeten met een gebarentaal groet en zo een gesprek kan openen?

16.15 - 17.00 uur Borreltijd - Met een verfrissend drankje en hapje verwelkomen wij de wandelaars van “NL wandelt voor Usher” enthousiast binnen en maken we er met z’n allen een gezellig feest van.

16.15 - 17.00 uur Voor de kinderen is er een “Silent disco” met DJ RijstErbij

17.00- 19.00 uur Streetfood diner - Nu barst het Streetfood diner los en kun je genieten van diverse bites bij diverse kraampjes. Voor iedereen is er iets lekkers te eten… 

18.00- 19.00 uur Belevingstour en perfecte plaatje - Ben je klaar met eten, maak dan samen met een groepje “de perfecte plaatje” bij onze fotografen of beleef samen de Experience tour bij  “de grote ontdekking”!

19.00 - 19.30 uur Uitreiking Cheque - Feestelijke uitreiking van de cheque NL wandelt voor Usher aan de stichting Ushersyndroom. - Spreker dr. Suzanne Yzer neemt ons mee waar deze mooie cheque voor gebruikt gaat worden.  

19.30 - 20.00 uur Silent disco - Pak nu je kans op de dansvloer met de “Silent disco”! met DJ RijstErbij

Voor de finish-dag op zaterdag hebben we vier adviesroutes naar het Spoorwegmuseum: Noord, Oost, Zuid, West. Klik op de plaatjes voor de pdf van de route. Klik hier voor het downloaden van de GPX bestanden voor in programma route.nl

West => Woerden Kasteel Haarzuilen Spoorwegmuseum (24km)

Noord => Hilversum Maartensdijk Spoorwegmuseum (22km)

Oost => Maarn Kromme Rijn Spoorwegmuseum (22km)

Zuid => Culemborg Werkhoven Spoorwegmuseum (22km)

 

 

 

 

View all
€10 13-11-2023 | 14:31 To: Maud
€15 27-10-2023 | 13:59 To: All eyes on Ush
€100 17-10-2023 | 20:39 To: Van Lunen/Klomp Advies
€1,000 17-10-2023 | 09:25 To: #Team Wouter
€100 08-10-2023 | 11:21 Mh., Juist een ziekte die relatief onbekend is voor velen, dmv de ludieke actieve wandelactie extra onder de aandacht te brengen tbv diegene die de ziekte treft, dus meer onderzoek is noodzakelijk. Laten wij hopen dat dmv meer onderzoek dit soort acties op termijn niet meer nodig zijn🙏grtz Paula&John Ibink.